“L’oportunitat d’un projecte d’aquestes dimensions només es dóna un cop cada segle”.
Jorge Wagensberg

23

mts D’ALÇADA

300

AFORAMENT AUDITORI

16590

m2 CONSTRUÏTS

A finals de l’any 2011, l’Autoritat Portuària de Barcelona va decidir-se a recuperar la bocana nord del port, l’últim tram del urbà barceloní encara no rehabilitat, i dotar-lo d’un equipament cultural de primer nivell.

La determinació de Cultural Development Barcelona és portar l’Hermitage de Sant Petersburg – el gran museu rus amb més de 3.000.000 de peces en el seu fons – a Barcelona, per establir la seva entrada al sud d’Europa en una ciutat amb una oferta turística i cultural de primer ordre.

Només a Barcelona pot visitar-se l’arquitectura de Gaudí i la màxima expressió del modernisme arquitectònic, i es pot trobar, en un mateix destí, una basta representació de l’obra de Tàpies, Miró o Picasso.

L’Hermitage ve a Barcelona. En paraules manllevades al director del projecte, el físic i museòleg Jorge Wagensberg, “una oportunitat d’un projecte d’aquestes dimensions només es dóna un cop cada segle”.

És una aposta ambiciosa i decidida, un exercici d’emprenedoria cultural impulsat des del sector privat que compta amb la complicitat de les principals institucions del país.

L’Hermitage a Barcelona neix amb el deure i la vocació de cooperar amb els altres centres artístics referents de la ciutat i engrandir la seva condició d’eix cultural de primer ordre.

L’Hermitage Barcelona. Un espai de trobada pel segle XXI.